Mi mindenre jó a radiesztézia?

2018.03.29

Az inga és pálca művészete segít abban, hogy felmérd a káros energiasugárzásokat, amelyek negatív befolyásolhatják az életedet és betegségeket okozhatnak. Napjainkban annyira jelentőssé vált, hogy külön tudományággá nőtte ki magát! Ám nem csak a káros energiákat méri be, hanem a radiesztéta képes eltűnt tárgyak, személyek megtalálására, betegségek bemérésére is.
Szikra Gábriel avatott be ebbe a csodálatos és sokoldalú tudományágba, a radiesztéziába.

- Milyen negatívumai lehetnek annak, ha valaki hosszútávon mondjuk káros földsugárzásnak, vízérnek van kitéve?

Szikra Gábriel:
- Először is az aura meggyengülése a sugárzások által érintett helyeken.
Ez úgy hat ki a testre, hogy ennek következményeként hamarosan meggyengül az immunrendszer. Így más negatív energiák is könnyebben bejutnak és súlyos testi tünetekkel, betegségek jelentkezésével kell számolni. Pl.: daganatos megbetegedések, agyvérzés, gyulladásos megbetegedések.

- Tulajdonképpen mi a különbség a vízér és vízfolyás között? Mitől ártalmasabb a vízér?

- A vízér is egy természetes vízfolyás. :-) 
A föld felszíne feletti és a földfelszín alatti vízfolyások között van különbség. Mégpedig a földfelszín alatti vízfolyások, azaz a vízerek komoly káros sugárzást generálnak, melyek a víz folyásirányával ellentétes irányban hatnak. Gyakorlatilag "elmossa" az aurából az energiát. A radiesztézia szempontjából vizsgált káros sugárzások közül a vízérét tartom a legkárosabbnak.

- Olvastam, hogy többféle földsugárzás, illetve háló is létezik, mint pl.: Hartmann-háló földsugárzás, Curry- háló földsugárzás, Szent György és Ley-háló földsugárzás. Honnan tudja az ember, hogy mégis melyiket sikerült bemérnie?

- A radiesztéziai eszközök szakszerű használatával (inga és pálca) ezeket is konkrétan ki lehet deríteni, ennek módját a radiesztézia képzésen meg is tanuljuk.

- Az oldaladon említed, hogy a tanfolyamot végző személy megismeri a radiesztézia "etika szabályait". Netán ez azt jelenti, hogy "rossz" célokra is fel lehet használni?

- Fontosnak érzem, hogy mindig elmondjam a képzésen, hogy az egónkat tegyük félre és "ipari kémkedésre" semmiképpen se használjuk a tanultakat.
Tehát a: "Feleségül vesz-e majd Józsi?" illetve a "Hol volt Mari tegnap este?" témájúkérdéseket inkább az érintettnek tegyük fel. :-)

- Mi a különbség a radiesztézia és a "teleradiesztézia" között?

- A teleradiesztézia nem más, mint a távradiesztézia.
(E terület bizonyos mértékig már a parapszichológia fogalomkörébe tartozik.)
Kellő gyakorlás és tapasztalat megszerzése utánindokolt esetben tárgyakat, embereket kereshetünk meg a segítségével.

- Lehetséges az ingával vagy pálcával történő "csalás"? Például irányíthatja a puszta akaratom és nem maga az energia? Ezt hogy lehet kiszűrni, hogy mikor-melyik?

- Amíg nem engedjük, hogy a radiesztéziai eszköz (legyen az inga vagy pálca) a saját tudatalattinkkal dolgozzon és az egónk önös akarata vezérli, addig ez bizony előfordulhat. Mindenesetre bizonyos időközönként ellenőrző
kérdésekkel kell tesztelnünk.
Bevallom, először félreértettem a kérdést és az jött át, hogy: " a puszta karom". :-D Ezért csak zárójelben mesélem el, hogy sajna láttam már olyat, aki "szabályosan" rángatta az ingát, hogy az az általa kívánt eredményt mutassa.

- Kell ehhez valami különleges képesség, hogy működjenek az emberek kezében vagy bárki képes lehet rá?

- Természetesen vannak akik szenzitívebbek, ez nem hátrány. A mondás, miszerint "a gyakorlat teszi a mestert" erre is igaz.

- Mindezek után felmerül a kérdés, hogy maga az eszköz mondja meg, hogy hol vannak a jó és rossz fölsugárzások vagy csupán eszközök és bennünk fejlődik ki az az "eszköz", amivel ezeket a helyeket bemérhetjük?

- A műszer - én így mondanám - eleve bennünk van, igen. Az inga és a pálca pedig a műszer mutatója. Nevezhetjük ezeket vizuális megjelenítésnek is.

- Szóval... ráleltem egy káros sugárzási pontra. Mi a következő lépés azután?

- Keresd meg az összes káros sugárzást az adott helyiségben és ha ezzel végeztél akkor, de csak akkor...
...gyorsan hívd a legerősebb barátodat és pakoljátok el onnan a megfelelő helyre az ágyadat vagy a kedvenc fotelodat! :-D

- Használhatom a pálcát vagy az ingát akár testi betegségek feltérképezésére is?

- Ha már elég gyakorlott vagy, és nem befolyásol az egód a diagnosztizálásban, akkor igen.

Pozitív kisugárzású helyen bármennyi időt tölthetek?

- Nem, mert mint tudjuk, jóból is megárt a sok.

- Szerinted mennyire múlik az egészségünk azon, mennyi káros fölsugárzásnak vagy mesterséges, elektromos sugárzásnak vagyunk kitéve?

- Ez csupán egy tényező a sok közül, ami rombolhatja egészségünket. Tudunk tenni azért, hogy minél kevesebb káros sugárzás érjen (akár mesterséges, akár természetes). Pl.: felmérni radiesztéziai szempontból a lakást, de legalább a hálószobánkat, illetve a fekhelyünk közelében igyekezzünk minél kevesebb elektromos készüléket elhelyezni.
Ha például a mobilunkat messzebb rakjuk az ágyunktól, annak van még egy olyan üdvös hatása is, hogy az ébresztő kikapcsolásához mindenképpen fel kell kelnünk. ;-)

A riportot Wadolowska Balogh Orsolya - az  Árkádia Magazin 
alapítója és főszerkesztője készítette velem.

lap tetejére