A rejtélyes szellemgyógyászat

2018.04.01

- Nagyon sok kultúrában, illetve spirituális irányzatban találkozom azzal, hogy betegségeinket valójában a lelki és a gondolkodási problémáink okozzák. Még az olyan betegséget is, mint a rák? Milyen lelki probléma vagy gondolkodásbeli húzódhat annak a hátterében?

Szikra Gábriel:

- Ez így van. A nyugati orvoslás viszont gyakran hajlamos megfeledkezni arról, hogy az embert egységként szemlélje, vizsgálja, figyelembe véve a lelki tényezőket is, és ne csak a testi tüneteket gyógyítsa. A betegségek, testi tünetek valójában nem ellenségeink, hanem lelkünk baráti üzenetei és gondolkodásmódunk manifesztációi. Ez alól természetesen a rák sem kivétel. Attól függően, hogy melyik szervben, testrészben, stb. jelenik meg máris kapunk egy kiinduló pontot, de még jó néhány (külső és belső) körülményt figyelembe kell vennünk.

- Akinek már mondjuk veleszületett betegsége van, mondjuk leukémia, ott is segíthet a szellemgyógyászat? Hiszen ebben az esetben nem a jelen élete okozta a személy betegséget, legalábbis azt feltételezem nem a lelki problémája "kavarhatott be"?

- Erről a kérdésről mindig ez az idézet jut eszembe:

"Jézus meglátott egy születése óta vak embert.
Tanítványai megkérdezték tőle:
- Mester, ki vétkezett: ez vagy a szülei, hogy vakon született?"

Nos, ez a pár sor a Bibliából a reinkarnáció tényére utal, illetve azt is mutatja, hogy bizony a veleszületett betegségeket előző életeinkből - ajánlom a
"Miben segít az inkarnációs lélekteher oldás?" c. cikket a kedves olvasóknak! :-) - is áthozhatjuk.
Gyakran előfordul az is, hogy a betegen vagy fogyatékkal született gyermek a szülőnek hoz tanítást, ami legtöbbször a türelemről, elfogadásról és persze a szeretetről szól.Javítani lehet a helyzeten ebben az esetben, de teljes mértékű gyógyulttá válás nem garantált a karma (a felvállalt életfeladatok) törvényei miatt.

- Másutt olvastam, hogy a szellemtestben "szellemszervek" is vannak, amik kölcsön hatásban vannak a fizikai szervekkel és ha az egyik sérül, akkor a másik is. Ez tényleg így működik?

- Ahogy azt a szellemgyógyászat  elnevezés is mutatja a beavatkozásokat a szellemtestben és az abban található szellemszervekben és szellemtestrészekben hajtjuk végre. Igen, ez azt jelenti, hogy "amint fent, úgy lent, amint kint, úgy bent", vagyis ha szellemszerv gyógyul, akkor a fizikális is.

- A szellemgyógyász  a betegségeket látja is vagy miként ismeri fel? Ha mondjuk valaki kezelésre megy hozzád, akkor te látod vagy valamilyen egyéb módon felismered a betegségét anélkül, hogy az illető maga megmondaná, vagy ha mondjuk nem tudja, mi okozza a problémáit?

- Gyakran a látásnál hasznosabb tud lenni az érzés (érzékelés), melynek elsajátítására egyszerű de érdekes gyakorlatokat végzünk a képzésen, ahol mindenki megtapasztalhatja. Több, mint egy évtized alatt megfigyeltem, hogy bizony célravezetőbb megtanítani valakit halászni, mint halat adni neki. Így amikor elsajátítják ezt a módszer bármikor, bárhol, bárkin alkalmazhatják, ha szükséges.

- Ezt a tudományt, amivel felállítod a diagnózist, megtanulják a tanfolyamot végzők is? Képesek lesznek ránézésre vagy érintésre megállapítani, hol van a baj?

- Módszerek széles skáláját adom át a képzésen résztvevőnek, a paletta igazán sokoldalú. Eddigi tapasztalataim azt igazolják, hogy mindenki megtalálja a neki leginkább kézenfekvőt, amit aztán hatékonyan alkalmazhat. 

- A gyógyításhoz, kezeléshez szükség van valamilyen eszközre?

- Általában nincs, hisz' minden a rendelkezésünkre áll, fiktív eszközeinknek repertoárjának csak fantáziánk szabhat határt.
Egyébként pedig lehet különböző kristályokat alkalmazni, melyekről szintén tanulunk a képzésen.

- Az oldaladon írod, hogy megismerkedik a szellemgyógyász a különféle színű és rezgésű energiákkal. Ejha, ezek szerint többféle energiával történik a gyógyítás?

- Igen. Sőt ezeket a színeket, - pontosabban rezgésük, frekvenciájuk hatását - nem csak a gyógyításban (hadd pontosítsak: a gyógyulttá válás segítségében), hanem mindennapjainkban (öltözködés, falak színe, stb.) is tudjuk hasznosítani az EGÉSZség megőrzése, helyreállítása érdekében. 

- A szellemgyógyász saját magát is szokta kezelni? Csak mert egyesek ugye azon szoktak élcelődni, hogy aki gyógyítással foglalkozik, hogy lehet maga is beteg...

- Arra gondolsz, hogy: "A suszternak lyukas-e a cipője"? :-)
Valóban nem túl hiteles cégér egy állandóan betegeskedő, krahácsoló tanító, akit egyfolytában nyúz a csúz. :-D
Viszont mindenkivel előfordul, hogy néha megfájdul valamije (igen, igen, nem ügyelt eléggé a gondolataira ;-))
Ilyenkor nagyon jól tud jönni egy hatékony módszer, hogy célirányosan orvosolhassa a bajt.
Gondoljuk bele: él jelenleg a Föld bolygón olyan ember, aki még soha nem volt beteg illetve nem fájt semmije?
Ezek a fizikális léthez hozzátartoznak, csak az nem mindegy, hogy milyen gyakran és milyen sokáig tartanak, illetve megértjük-e testük tünetein keresztül lelkünk üzeneteit?
A megelőzés miatt is fontos az önkezelés, az öndiagnosztizálás technikáinak alkalmazása, melyek természetesen szintén megtanulhatóak a képzésen.

A riportot Wadolowska Balogh Orsolya - az Árkádia Magazin alapítója és főszerkesztője készítette velem.

lap tetejére