Miben segít a Szomatikus lélekteher oldás?

2018.05.29

A lelki bajaid okozzák a betegségeidet, de a szomatikus lélekteher oldás segíthet. Egyre többen hiszünk benne és minden bizonnyal nem véletlenül. Mert tudjuk, hogy testi tüneteinket gyakran a lelki bajaink okozzák, de nem csak azok, amiket a jelenben élünk át, hanem a múltból hozott terheink is lehetnek a felelősek. Ebben lehet segítségünkre a szomatikus lélekteher oldás, hogy megszabaduljunk a lelki terhektől, lelki blokkoktól, amik létrehozták a fizikai betegségeinket.

Azt mondják, minden betegség pszichoszomatikus, vagyis a lelki bajok manifesztálódnak fizikai betegség formában. Ha ezt elfogadjuk, akkor akár egy kis segítséggel, de feloldhatod a jelenéletedből vagy a múltadból magadra vett lelki terheket és így megszabadulhatsz a testi kellemetlenségektől! 
Ahhoz, hogy ezt jobban megértsük, Szikra Gábriel segítségét kértem:

- Az oldalon úgy fogalmazol, hogy "minden betegség pszichoszomatikus". Még az öröklött betegségek is?

Szikra Gábriel:
- Bizony, minden betegség és tünet pszichoszomatikus, azaz lélekteher hatására alakul ki, mutatkozik meg okozatként, jelzésként testünkön, testünkben.
Az úgynevezett örökletes betegségek esetében valójában nem magát a betegséget vagy az arra való hajlamot örököljük, hanem a tanult / örökölt viselkedési minták vezetnek ugyanazokhoz a tünetekhez, amikben korábban felmenőink is szenvedtek gondolkodásmódjuk, felfogásuk, hozzáállásuk miatt.

- Elképzelni sem tudom, hogy például a laktózintoleranciának vagy a gluténérzékenységnek mi állhat a lelki hátterében! Adnál nekünk egy kis szikrát, hogy ne a sötétben tapogatózzunk?

- Az interneten sok helyen és sok félét lehet olvasni mindezekről, viszont általánosítani sosem tanácsos, és könnyen cyberchondriához (a hipochondria, modern, online változata) vezethet.

A laktózintoleranciát általában az anyával szokták kapcsolatba hozni, ez lehet a vele való viszonyunkkal kapcsolatos, de akár a saját anya szerepünk is, sőt édesanyánk állapotossága alatti érzelmei is befolyásolhatták. A gluténérzékenységnek, is számos oka lehet, többek között a félelem a felelősségvállalástól, a felnőtté válástól, vagy a nőiesség megélésétől illetve a testiségtől.

Mindenesetre a legcélravezetőbb a személyes, egyéni okokat kideríteni, hogy érdemben, holisztikusan tudjuk a problémát orvosolni. Erre kiválóan alkalmas a szomatikus lélekteher oldás.

- Van esetleg tapasztalatod, amit szívesen megosztanál, mi volt a legnagyobb, legdurvább betegség, aminek lelki okára fényt derítettetek?

- Természetesen van, de nem tudom eldönteni, hogy melyiket is mondjam...
Válasszon a kedves olvasó, hogy melyiket tartja durvábbnak az áttételes mellrák és a nyelvgyökrák közül...
(Zárójelben megjegyezném, hogy az utóbbinál a legtöbb forrás az alkoholfogyasztást és a dohányzást jelöli meg kiváltó ok gyanánt, ám páciensem egyikkel sem élt szinte soha!)

- Ha valaki felfedezi a lelki problémáját, akkor az meg is van oldva? Nem kell utána még mondjuk tennie valamit, kezelnie magát?

- A felfedezés nagy lépés, de valójában csak az első lépés. Az oldás természetesen elkezdődik, de természetesen tenni is kell érte. Gondoljuk csak végig: fáj az ujjad, észreveszed, hogy szálka ment bele, kihúzod, lefertőtleníted, ha kell bekötöd, stb. És: vigyázol, hogy legközelebb ne kerüljön bele szálka, ha egy mód van rá! Gondold át, mit oldana meg, ha megálltál volna a felismerés után, hogy: "Jé, egy szálka van az ujjamban, attól fáj!"

- Általában elég egy alkalom a sikerhez vagy többre is szükség lehet?

- Ez mindig a betegségtől (milyen súlyosnak éli meg az illető, milyen régóta áll fenn) illetve az egyéntől is függ. De ennek ellenére számos példa volt arra, hogy egy alkalom elegendő volt.

- Fordult már elő veled esetleg olyan, hogy a páciens nem volt hajlandó szembenézni az igazsággal, hogy mi bántja igazán és emiatt eredménytelen volt a kezelés vagy esetleg tagadta, amit vizualizációban tapasztalt?

- Nem. Valószínűleg csak olyan emberek jönnek el hozzám, akik valóban tenni akarnak magukért, egészségükért, harmonikus életükért. (A hasonló a hasonlót vonzza.) 
Legutóbb például azt kaptam, hogy mennyire belelátok az illetőbe, és, hogy ez őt egyáltalán nem zavarja, sőt, így sokkal könnyebb neki.

- Mennyi idő nagyjából a lélekteher oldás után, mire tapasztalni lehet a gyógyulást?

- Egy szomatikus lélekteher oldás  2 és fél óra időtartam hosszú. Tudom, nem ez volt a kérdés. Ez abszolút változó, mivel ez nem egy fájdalomcsillapító tabletta, hogy most beveszem, aztán fél óra múlva nem érzem, hogy fáj. De attól még fáj, csak én nem érzem! A tüneti kezelés így működik. Nos, a Szomatikus lélekteher oldás  és a többi terápiám nem. Az oldás már a terápia során elkezdődik. De az is fontos, hogy a páciens a házi feladatokat, amiket adok buzgón megcsinálja (kooperáljon) és akarja a gyógyulttá válást.

- Pszichoszomatikus betegségek esetén, hogy történik a megelőzés? Meglehet előzni a lelki bajok kialakulását?

- Természetesen. A megfelelő gondolkodásmód, hozzáállás, problémakezelő készség elsajátításával, amit általában a lélekteher oldás végén át is szoktam adni. És természetesen az önismeret növelésével viszont ez talán már inkább az Önbecsülés terápia témakörébe esik, amiről szintén nagyon szívesen beszélek, ha úgy alakul...

- Köszönjük szépen Gábriel! Elhiheted, úgy fog alakulni!

A riportot Wadolowska Balogh Orsolya - az Árkádia Magazin alapítója és főszerkesztője készítette velem.

Wadolowska Balogh Orsolya

Az Árkádia Magazin alapítója és főszerkesztője

Szikra Gábriel

Lélekgyógyász terapeuta, szellemi tanító

lap tetejére